...u centru zbivanja.

Slavonski brod, Našice, Beli Manastir, Đakovo, Valpovo, Vukovar, Osijek....

U košarici: 0 kom 0,00 kn 0
57187796

Google Chromecast 3 Crni

Google (dodatna oprema) Google (dodatna oprema) Komentari (0)
449,00 kn
Izračun rata

Kartice 2-36 rate: 449,00 kn - već od 12,47 kn/mj
-16%
379,00 kn
Naša najniža cijena za internet bankarstvo, pouzeće, kartice jednokratno Najniža cijena zadnjih 30 dana: 379,00 kn
Cijena dostave 42,00 kn za područje RH (osim otoka i Dubrovačko-ner. županije)
O proizvodu

Što je Google Chromecast?

Mnogo smo puta do sada čuli pitanje: "A što je to Chromecast?" Mnogi i dalje nisu upoznati s tom malom stvarčicom koja je oduševila ljude diljem svijeta. 

Najjednostavnije rečeno, Google Chromecast pretvara svaki televizor u SMART televizor. Sve što vam je potrebno je HDMI ulaz na televizoru.

Chromecast se definira kao media streamer ili media player koji sliku s vašeg smartphonea ili laptopa, prikazuje na velikom ekranu, a pritom vam omogućuje da i omiljene sadržaje i servise poput Youtubea ili Netflixa streamate na svom televizoru.

 

Kako instalirati Google Chromecast?

Početak rada s Google Chromecastom neopisivo je jednostavan, brz i lagan. Kao što smo već rekli, potrebni su vam samo Chromecast i HDMI ulaz na televizoru. Uključite jednu stranu kabela u Chromecast, drugu u izvor struje te Chromecast umetnite u HDMI ulaz na televizoru.

Prije samog korištenja potrebno je učiniti još samo dvije stvari.

  • Pronaći adekvatan TV input (HDMI u koji je Chromecast uključen)
  • Skinuti i pokrenuti Chromecast aplikaciju (Android ili iOS)

 

      

Kompatibilnost

Po pitanju kompatibilnosti možete biti sigurni kako s Chromecastom nećete imati problema. Kompatibilan je s cijelim nizom uređaja: iPhone, iPad, Android smartphone i tablet, Mac i Windows računala i Chromebook

Kako upravljati Chromecastom?

Nakon što ste skinuli jednu od stotina Cast aplikacija, sadržaj koji možete reproducirati prikazat će malenu Chromecast ikonu koju je potrebno stisnuti i sadržaj će se prikazati na televizoru. Cijelim sustavom upravljate putem svoga smartphonea ili laptopa koji služi kao daljinski upravljač.

Posebno će vas oduševiti 'streaming' popularnih servisa poput Netflixa ili Youtubea. Isto tako svi audio i video sadržaji koji se nalaze na Google Playu mogu se putem Chromecasta prikazivati na vašem velikom ekranu. 

Kako radi Chromecast?

Nakon što ste odradili sve gore navedene potrebne stvari, Google Chromecast morate povezati s vašom bežičnom internet vezom. Po pitanju brzine, Chromecast nema velikih zahtjeva. Ako vam Youtube ili neki drugi sadržaj radi na laptopu ili smartphoneu, tako će vam raditi i Chromecast.

Kada putem svoga uređaja Chromecastu zadate što želite gledati, on taj isti sadržaj pronalazi na internetu i 'streama' ga na vaš televizor direktno s izvora.

Na taj način utjecaj na potrošnju baterije laptopa ili smartphonea je minimalan. Naravno u slučaju da radite 'mirroring', odnosno sadržaj sa svojeg uređaja jednostavno reproducirate na televizor, u tom slučaju Chromecast je apsolutno ovisan o izvoru sadržaja.

 

 

Komentari

Vaša ocjena

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Trenutno nema ni jedan komentar
Komentari
Pošalji svoj komentar
100% najbolji newsletter
Primajte na email akcijske ponude i novosti
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)