...u centru zbivanja.
Slavonski brod, Našice, Beli Manastir, Đakovo, Valpovo, Vukovar, Osijek....
LED osvjetljenje
Kuhanje uz idealnu rasvjetu. LED osvjetljenje pruža odlično i izuzetno učinkovito osvjetljenje ploče za kuhanje te predstavlja značajan estetski i funkcionalan element svake kuhinje. Njegov životni vijek je 30 puta duži u usporedbi s klasičnim žaruljama, a štedi i do 10 puta više energije.
Recirkulirajuća napa
Recirkulirajuća napa prihvaća zrak, zasićen parom i mirisima, te ga pročišćenog vraća u prostor.
Ako nemate mogućnost polaganja odvodne cijevi, dobra je alternativa izbor recirkulacijske nape. Takva napa usisava zrak kroz ugljeni filter koji iz njega ukloni sve mirise i paru i zatim ga očišćenog vraća natrag u prostoriju. Recirkulacijske kuhinjske nape jednostavno se montiraju i obično se upotrebljavaju u stambenim blokovima gdje je postavljanje cijevi za neposredno odvođenje zraka na otvoreno otežano.
Ugljeni filter treba promijeniti do dva puta godišnje, zavisno o tome koliko je često kuhinjska napa u uporabi.
Razina buke
Više snage uz manje buke. U današnjim domovima kuhinja je središnja prostorija, pa je više pozornosti posvećeno razini buke uzrokovane radom kuhinjske nape. U posljednjih nekoliko godina kapacitet kuhinjskih napa značajno je povećan, stoga kod većine kuhinjskih napa koristimo materijale za zvučnu izolaciju.
Nekoliko praktičnih savjeta
- Ne zaboravite kuhinjsku napu uključiti prije početka kuhanja. Time ćete povećati njen kapacitet.
- Kuhinjsku napu ostavite upaljenu još 10 do 15 minuta po završetku kuhanja kako bi iz zraka uklonili i zadnje tragove mirisa nastalih od kuhanja
- Kada koristite napu ne otvarajte prozore u kuhinji jer time remetite pravilan protok zraka i poništavate potlak
- Za najbolje rezultate izaberite kuhinjsku napu koja je široka barem koliko i vaša ploča za kuhanje
Kapacitet
Koji kapacitet treba imati nova kuhinjska napa?
Odluka prvenstveno zavisi o veličini kuhinje za koju je namijenjena. Općenito vrijedi da napa mora zrak u prostoriji zamijeniti deset do dvadeset puta u jednom satu. Npr., u kuhinji veličine 4 x 4 m s 2,5 m visokim stropom, to bi bilo približno 400-800 m³ zraka na sat.
Jer se kod upotrebe kuhinjske nape ne mogu izbjeći mali gubitci tlaka, vrlo je važno pritom poštivati sljedeće:
- uvijek se treba držati preporučenog promjera odvodne cijevi (Ø) koji je naveden na samoj cijevi;
- gdje je to moguće, preporuča se upotrijebiti glatke cijevi kako bi se smanjio otpor zraka;
- priključak neka bude što kraći i sa što manje zavoja;
- izbjegnite oštre promjene smjera i bolje priključite blago savijenu cijev jer će time zrak lakše prolaziti kroz nju pa će i pad tlaka biti manji.
Potreban kapacitet odsisavanja određuje zapremnina kuhinje.
Zapremninu možete izračunati na sljedeći način: Širina x visina x dubina kuhinjske prostorije
Potrebna snaga nape: Zapremnina kuhinjske prostorije x 10